NEWS /

Hahn ankerskruv har genomgått rättslig prövning inför europeiska patentmyndigheten

Dr. Hahn och fischer försvarar framgångsrikt sitt patent:

Den europeiska patentmyndigheten i Muenchen bekräftade i en förhandling i slutet av mars 2014 det europeiska patent som tilldelads Dr Hahn och fischerwerke för <link>ankerskruven. Patentet bestreds av två företag från Italien och Tyskland. Dem båda företagen inom branschen ansökte om tillbakatagandet av patentet då Dr Hahn’s <link>ankerskruv enligt deras uppfattning enbart skulle motsvarar dagens teknik. Det motsade sig den europeiska patentmyndigheten. Utformningen av Dr Hahn’s <link>ankerskruv förfogar över dem tekniska kännetecken som uppfyller kraven på nyhet, uppfinnarrik verksamhet och affärsmässigt användbarhet. Därför tillbackavisades protesten.

 

Hög investment i utveckling och patentsystemet

I ett teknologipartnerskap med specialisten för infästningar fischer (fischer dübel) utvecklades och testades <link>ankerskruven fram till marktinförseln. Företagsgruppen fischer med säte i Waldachtal är välkänt för des innovationskraft och det stora antalet patent och skyddsrätt. „Därför är vi väldigt glada att vår uppfattning bekräftades“ förklarar Eckhard Meyer vd sälj och marketing hos Dr. Hahn. „Varje år investerar vi etn hög sexsiffrigt belopp enbart för våra bestående och nya patent. På grund av det är det väl bara förståeligt att vi vill försvara våra rättigheter.” I fallet av Dr Hahn’s <link>ankerskruv betyder det att produktionen och försäljningen genom konkurrenter i Tyskland och dem europeiska länder i vilka patentet är giltig kan bli stoppad. Som exempelvis i Polen. „I kända fall av missaktning kommer vi att pröva våra rättsliga mögligheter och även utnyttja dem.” annonserar Meyer redan idag. Och Dr. Ulrich Suchy, chef för patenträttsliga avdelningen hos fischer, bifogar: „ Vid drar i samma tråd med Dr. Hahn i detta och vi kommer att bidra med vår erfarenhet i att framgångsrik bekämpa kopior världen över.”

 

Mångsidig användning och stora fördelar i verkstaden

Hahn <link>ankerskruven används sedan än längre tid i premiumprodukten Hahn <link>Tuerband 4. Med introduktionen av den nya <link>serien 60 AT kan dörrtillverkare även använda det innovativa infästningsmedlet till sina aluminium- och ståldörrar.

I stället av hjälp med en förstärkningsplatta skruvas Hahn gångjärnet med <link>ankerskruven direkt på profilen. <link>Ankerskruven är användbar för nästintill alla värmeisolerade systemprofiler. Överbryggningen av isolerkamrarna är därmed överflödig. Direktmontagen med denna specialskruv för gångjärn är den hittills nyaste evolutionen inom infästningstekniken till gångjärn.

Hahn <link>ankerskruven är idag tillgänglig i tre olika material (stål, rostfritt och ett specialutförande till stålprofiler) och fyra olika längder.

<- TILLBAKA TILL: NYHETER